tag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post146317865124593890..comments2024-03-22T23:31:15.326+01:00Comments on Para - buch!: Piekielna harissa - pasta z ostrych papryczekOnahttp://www.blogger.com/profile/10797495415364564389noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post-31530334065736326842012-05-24T11:29:56.171+02:002012-05-24T11:29:56.171+02:00Harissę uwielbiam, bardzo często dodaję ją do różn...Harissę uwielbiam, bardzo często dodaję ją do różnych potraw. Jednak nie jest ona pastą meksykańską, a arabską - głównie z rejonu Libii, Tunezji.shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post-61304304798143460602012-05-24T09:27:00.493+02:002012-05-24T09:27:00.493+02:00Oj, ostro, ostro. Ona już ratuje język po wciągnię...Oj, ostro, ostro. Ona już ratuje język po wciągnięciu odrobiny ostrości, a On jeszcze sięga po dokładkę;)Onahttps://www.blogger.com/profile/10797495415364564389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post-90616547070266074132012-05-23T20:46:30.005+02:002012-05-23T20:46:30.005+02:00Hihi, to On lubi ostro zjeść. Ja lubię harissę, al...Hihi, to On lubi ostro zjeść. Ja lubię harissę, ale w minimalnej ilości jako dodatek do da kuchni arabskiej, nie sos, bo toż to strasznie ostre :) Dziękuje za dodanie przepisu do akcji Grill 2012 - będzie idealna do koft z grilla, tudzież innych mięsiw :)mopswkuchnihttps://www.blogger.com/profile/06300750631941667260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post-65550510629040141242012-05-15T08:56:46.631+02:002012-05-15T08:56:46.631+02:00O tak! Z nimi też się świetnie komponuje!O tak! Z nimi też się świetnie komponuje!Onahttps://www.blogger.com/profile/10797495415364564389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post-27923273045532706012012-05-15T08:56:25.817+02:002012-05-15T08:56:25.817+02:00A to czego nie powiedział, jak Ona spisywała przep...A to czego nie powiedział, jak Ona spisywała przepis?;) <br />Pamiętam, gdzie paliło najmocniej;)Onahttps://www.blogger.com/profile/10797495415364564389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post-18435383759580559922012-05-15T08:55:17.870+02:002012-05-15T08:55:17.870+02:00ostrość papryki została jeszcze zredukowana poprze...ostrość papryki została jeszcze zredukowana poprzez moczenie przez całą noc w mocno osolonej wodzie. wcześniej nie była jadalna w formie pasty, palenie czuć było przez skórę.Onhttps://www.blogger.com/profile/11218731247913680709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2377946169987484585.post-9022589676314239672012-05-14T19:05:56.977+02:002012-05-14T19:05:56.977+02:00bardzo fajne, do nachos pasuje jak ulał:)bardzo fajne, do nachos pasuje jak ulał:)Full of Tastehttp://www.fulloftaste.comnoreply@blogger.com