Składniki
1 pierś kurczaka
200 ml jogurtu naturalnego
1 puszka pomidorów
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 łyżki prażonej cebuli
1 duża cebula
5 ząbków czosnku
kora cynamonu
2 łyżki garam masali
4 łyżeczki curry
sok z cytryny
chilli w proszku
sól
pieprz
olej
Kurczaka On kroi w kostkę i marynuje w soku z cytryny, soli i curry. Odstawia na kilka godzin.
Po tym czasie jogurt, pomidory, prażoną cebulę, czosnek oraz przyprawy (bez soli i odsypując łyżeczkę curry) wrzuca do blendera i miksuje.
Kurczaka On smaży na odrobinie oleju do kruchości, a następnie przekłada na czystą patelnię i zalewa jogurtową masą. Dorzuca korę cynamonu i pokrojoną w piórka cebulę. Pod koniec duszenia dodaje przecier pomidorowy.
Curry On podaje z niesolonym ryżem, jej naanami albo swoimi pysznymi chlebkami indyjskimi, o których już wkrótce
Przepis bierze udział w akcji: