Składniki
20 dag makaronu (rurki)
4 plastry szynki
40 małych owoców winogron (20 dużych)
1 czerwona cebula
200 ml jogurtu naturalnego
sól
pieprz
olej
natka pietruszki
Ona cebulę poszatkowała i zeszkliła na odrobinie oleju, dodając sól i pieprz.
Następnie pokroiła szynkę, którą również dorzuciła na patelnię.
Do osolonego wrzątku z odrobiną oleju wrzuciła przywieziony przez niego z Włoch makaron.
Na patelnię trafiły jeszcze: winogrona oraz jogurt.
Gdy makaron był gotowy, On wrzucił go do sosu i wymieszał całość. Danie Ona jeszcze lekko posoliła i obsypała pieprzem. On dorzucił swoje trzy grosze w postaci natki pietruszki.
Zajadali się z apetytem. Pestki winogron chrzęściły im w ustach, a razem ze słodyczą owoców i cebuli oraz jogurtowym sosem tworzyły niebiańską całość.