piątek, 18 maja 2012

Mlecznobarowa surówka z marchewki

Surówka z marchwi świetnie sprawdza się do obiadu przez cały rok. Wiosną, przygotowana z młodych marchewek smakuje wyjątkowo dobrze. Nie trzeba wiele wysiłku, by pokolorować swój talerz i wypełnić go witaminami.

Składniki
1 duża marchew
2 łyżki soku z cytryny
łyżeczka cukru
pieprz

On marchew starł na tarce, dodał wyciśnięty sok z cytryny. Dodał cukier oraz pieprz i wymieszał.

Pomarańczowy kleks Ona rozłożyła na talerzach. Nawet nie czekali na resztę obiadowych dań. Szybko zamienili się w króliki.


Przepis bierze udział w akcji:

6 komentarzy:

  1. Oj tak z młodych marcheweczek najlepsza;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Idealny czas na takie smaczne przyjemności:)

      Usuń
  2. uwielbiam ją, choć w mojej ląduje też jabłko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też dobra myśl! Na pewno dzięki takiej kombinacji surówka jeszcze zyskuje na soczystości:)

      Usuń
  3. Ja też robię jest smaczna bo jest wyjątkowo prosta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, i to jest przecież ważne w kuchni - by się specjalnie nie namęczyć, ale by było smacznie:)

      Usuń

Ona i On dziękują za Twój apetyt na komentarz i życzą smacznego!