Surówka z marchwi świetnie sprawdza się do obiadu przez cały rok. Wiosną, przygotowana z młodych marchewek smakuje wyjątkowo dobrze. Nie trzeba wiele wysiłku, by pokolorować swój talerz i wypełnić go witaminami.
Składniki
1 duża marchew
2 łyżki soku z cytryny
łyżeczka cukru
pieprz
On marchew starł na tarce, dodał wyciśnięty sok z cytryny. Dodał cukier oraz pieprz i wymieszał.
Pomarańczowy kleks Ona rozłożyła na talerzach. Nawet nie czekali na resztę obiadowych dań. Szybko zamienili się w króliki.
Przepis bierze udział w akcji:
Oj tak z młodych marcheweczek najlepsza;)
OdpowiedzUsuńIdealny czas na takie smaczne przyjemności:)
Usuńuwielbiam ją, choć w mojej ląduje też jabłko:)
OdpowiedzUsuńTeż dobra myśl! Na pewno dzięki takiej kombinacji surówka jeszcze zyskuje na soczystości:)
UsuńJa też robię jest smaczna bo jest wyjątkowo prosta
OdpowiedzUsuńOj tak, i to jest przecież ważne w kuchni - by się specjalnie nie namęczyć, ale by było smacznie:)
Usuń