Ona niedawno rozsmakowała się w szpinaku. On kochał go już dawno. Jednak pierwszy raz robili go na surowo - w formie sałatki. Poszło całkiem smacznie i orzeźwiająco.
Składniki
100 g świeżego szpinaku
50 g sera lazur
8 pomidorków koktajlowych
garść grzanek
1 łyżeczka musztardy dijon
3 łyżeczki oleju rzepakowego
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
Ona wypłukany szpinak ułożyła na talerzu. Na to powędrowały pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, kawałki niebieskiego śmierdziela.
Dalej przyszedł czas na rzut grzankami do celu. Część oczywiście wylądowała w Jej ustach - a jakże;)
On w tym czasie przygotował szybki sos, mieszając sok z cytryny, musztardy i dodając sól oraz pieprz. Skropili nim sałatkę i tyle!
Przepis bierze udział w akcji:
Lubię szpinak w sałatkach i we właściwie w każdej postaci!
OdpowiedzUsuń