niedziela, 10 czerwca 2012

Tost ze szpinakiem - zielonym do góry!

Kto powiedział, że jedynymi warzywami, które można jeść na śniadanie mogą być pomidory, ogórasy, rzodkiewki, no.. papryka czasem?

Ona i On przyznają: najchętniej sięgają po kaszkę na mleku lub musli z jogurtem i owocami. Ale nie dziś.
Dziś inaczej - dziś zielonym do góry!

Składniki
2 kawałki ciemnego chleba
4 łyżki duszonego szpinaku
pieprz

Ona w piekarniku przyrumieniła pieczywo, a w garnuszku podgrzała szpinak.Gdyby pod ręką miała nie ten już uprzednio uduszony a świeży bądź mrożony, dodałaby do niego dymkę, czosnek i sól i pozostawiła chwilę na rozgrzanej patelni.


Na ciepłych kromkach Ona rozkłada zieleninę. Do smaku mieli jeszcze nieco pieprzu i wcina z Nim. I ze smakiem.


Przepis bierze udział w akcji: