Ta surówka pojawia się u Niego i u Niej w dwóch wersjach kolorystycznych. Patriota raz sięga po czerwoną kapuchę, drugim razem patriotka nie odmawia sobie białej główki.
Składniki
biała kapusta (ilość dowolna)
słonecznik (garść lub dwie - w zależności od upodobań i ilości kapusty)
olej
sól
olej słonecznikowy/jasny sos sojowy
Ona odrywa kapustę liść po liściu, odkrawa głąby i sieka liście w drobne paski.
Na patelnię wlewa odrobinę oleju i podsmaża słonecznik (duuużo słonecznika, który Ona będzie wyjadała prosto z patelni, nim wrzuci do sałatki). Dodaje sól.
Kapustę Ona miesza ze słonecznikiem. On dodaje odrobinę aromatycznego oleju słonecznikowego.
Ona na talerzu polewa surówę jeszcze odrobiną sosu sojowego.
Ostatnio kapusta świetnie skomponowała się z pysznym działkowym grillem, a później zamieniła się w wyborną przekąskę w Jego i Jej fabryce.
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ona i On dziękują za Twój apetyt na komentarz i życzą smacznego!