sobota, 4 sierpnia 2012

Ona i On lecą sobie w kulki

On na klopsy mówi kulki. Mielony jest dla Niego kotlet - nieco większy, spłaszczony. Dla Niej klopsy to od zawsze zgrabnie wyturlane małe bomby - najchętniej wyjadane prosto z patelni.

Składniki
25 dag mielonej łopatki wieprzowej
1 duża cebula
1 marchew
2 łyżki masła
pieprz
sól
majeranek
bułka tarta
olej

Cebulę On sieka i przysmaża na maśle z solą i pieprzem. Ona trze marchew. Warzywa dodają do miski z mielonym mięsem. Doprawiają majerankiem i jeszcze odrobiną soli oraz pieprzu.


Następnie Ona nakłada na dłoń niecałą łyżkę mięsiwa i rozpoczyna turlanie.



Kulki obtacza w bułce tartej.


 Następnie wrzuca je na rozgrzany na patelni olej i smaży do zarumienienia z każdej strony.



Ona nie może doczekać się smaku pierwszego klopsa - kradnie jednego z patelni i ledwo zjada, taki gorący. On kulkę połyka w całości;)


Przepis bierze udział w akcji:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ona i On dziękują za Twój apetyt na komentarz i życzą smacznego!