Jako że danie jest bardzo proste i zawiera mało składników, warto zainwestować w te dobrej jakości.
Składniki (na jedną głowę):
100 g spaghetti
3 ząbki czosnku (jest sezon więc koniecznie polski)
4 łyżeczki pepperoni w oleju (to właśnie z Benneta, można zastąpić oliwą z oliwek + suszone chili)
1 świeża ostra papryczka, u mnie zielona Jalapeno El Tequito (rewelacja, bardzo ostra, można zastąpić świeżą pepperoni)
1 łyżka świeżej natki pietruszki
oliwa
lampka włoskiego wina
W zasadzie koniec. Teraz tylko wrzucamy na patelnię spaghetti i natkę pietruszki, zwiększamy ognień, intensywnie mieszając.
Białym winem dopełnić przyjemność... smacznego.
Przepis bierze udział w akcji:
Ale nabrałam apetytu :)
OdpowiedzUsuńMarzy mi się takie spaghetti... Ah... :)
OdpowiedzUsuńPosypać na talerzu parmezanem i jeść :)
OdpowiedzUsuń