poniedziałek, 5 września 2011

Tu liczy się vinegret!

Ona i On zaprosili gości. Miał być obiad łamany na kolację. Miało być jak zwykle - miło i smacznie. On stał nad kuchenką przygotowując kuraka w cieście z kokosem (o tym wkrótce!), Ona na szybko robiła sałatkę. A że zawsze musi znaleźć jakieś dodatkowe zajęcie, gdy robi coś w kuchni, postanowiła ułożyć swoją burzę włosów i ładnie stół przygotować na nadchodzących gości.

Składniki (4 osoby plus porcja na śniadanie do pracy dla Niego)

3/4 główki kapusty pekińskiej
6 pomidorków lima
2 łyżka octu winnego
4 łyżki oleju
2 łyżki musztardy
pieprz, sól tej ziemi

Ona wycina twarde środki kapusty, którymi później On nakarmi swoją domową zwierzynę. Ona resztę kroi w paski. Pomidory kroi w drobną kostkę i wrzuca warzywa do miski, sypiąc im solą w oczy. On przygotowuje mistrzowski sos vinegret mieszając resztę składników w kubku, a Ona układa na stole obrus fioletowy jak jesienny wrzos w lesie niedaleko. Ona sos wylewa na kapustę i pomidory, miesza.




Potem Ona Jego w kuchni zostawia, by mistrzowskie dania na wieczór skończył. Ona włos poprawia niedbale i gości wypatruje.


Przepis bierze udział w akcji

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ona i On dziękują za Twój apetyt na komentarz i życzą smacznego!