Masło czosnkowo-koperkowe to numer obowiązkowy do chleba pieczonego na grillu i do domowych bułeczek. A skoro już w domu zawitał chleb, musiało się pojawić także to łatwe i aromatyczne smarowidło.
Składniki
10 dag masła
3 łyżeczki koperku
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka soli
Ona miękkie masło wymieszała z resztą składników i posmarowała kromkę ciepłego jeszcze chleba:)
yummmmy...
OdpowiedzUsuńCzy Wy na pewno mieszkacie w dwójkę???? ;)
OdpowiedzUsuńŻe taka wałówa? Przecież wiesz, jaki potrafię mieć apetyt;)
OdpowiedzUsuńNon stop jakieś żarcie. No nie jakieś - przepyszne!:) A ja z zazdrości kulinarnej tak piszę ;P
OdpowiedzUsuńHi.. a wiesz, że w kuchni stygną muffinki i te dzisiejsze ciasteczka, ale tym razem z całymi migdałami? Ale ciii.. nikomu nie mów;)
OdpowiedzUsuńJejku chyba zacznę się interesować kuchnią :) Jestem coraz bliżej wprowadzenia któregoś z przepisów w życie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie aromatyczne maselka - do tego wystarczy kromka jeszcze cieplego chleba i jestem szczesliwym czlowiekiem :)
OdpowiedzUsuń@Oliwka - trzymam kciuki! Ty trzymaj gary;)
OdpowiedzUsuń@Maggie - też lubię takie proste ale smaczne - np. początki dnia:)
Aaaale z suszonym czosnkiem to sie nie liczy.Świeży musi być!
OdpowiedzUsuńAaaale;) U nas tylko z granulowanym. Z wyciskanym świeżym próbowaliśmy wiele razy - zdecydowanie bardziej - wyjątkowo, przyznajemy - smakuje nam ten paczkowany;)
OdpowiedzUsuńMój K. uwielbia masełko, ale u nas rzadko gości... chyba zrobię mu taką pyszną niespodziankę ;) Dziękuję ;)
OdpowiedzUsuńPolecam:) Serdeczności!
OdpowiedzUsuńJasne,że jak jest domowy chleb,to domowe masełko do niego obowiązkowo być musi.
OdpowiedzUsuńPyszności!
Właśnie w misce jak na drożdżach rośnie kolejny chleb - z rana będzie pieczenie - tym razem z suszonymi pomidorami:)
OdpowiedzUsuń