poniedziałek, 24 października 2011

Jak po maśle

Masło czosnkowo-koperkowe to numer obowiązkowy do chleba pieczonego na grillu i do domowych bułeczek. A skoro już w domu zawitał chleb, musiało się pojawić także to łatwe i aromatyczne smarowidło.



Składniki
10 dag masła
3 łyżeczki koperku
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka soli



Ona miękkie masło wymieszała z resztą składników i posmarowała kromkę ciepłego jeszcze chleba:)

14 komentarzy:

  1. Czy Wy na pewno mieszkacie w dwójkę???? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Że taka wałówa? Przecież wiesz, jaki potrafię mieć apetyt;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Non stop jakieś żarcie. No nie jakieś - przepyszne!:) A ja z zazdrości kulinarnej tak piszę ;P

    OdpowiedzUsuń
  4. Hi.. a wiesz, że w kuchni stygną muffinki i te dzisiejsze ciasteczka, ale tym razem z całymi migdałami? Ale ciii.. nikomu nie mów;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jejku chyba zacznę się interesować kuchnią :) Jestem coraz bliżej wprowadzenia któregoś z przepisów w życie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie aromatyczne maselka - do tego wystarczy kromka jeszcze cieplego chleba i jestem szczesliwym czlowiekiem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. @Oliwka - trzymam kciuki! Ty trzymaj gary;)

    @Maggie - też lubię takie proste ale smaczne - np. początki dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Aaaale z suszonym czosnkiem to sie nie liczy.Świeży musi być!

    OdpowiedzUsuń
  9. Aaaale;) U nas tylko z granulowanym. Z wyciskanym świeżym próbowaliśmy wiele razy - zdecydowanie bardziej - wyjątkowo, przyznajemy - smakuje nam ten paczkowany;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mój K. uwielbia masełko, ale u nas rzadko gości... chyba zrobię mu taką pyszną niespodziankę ;) Dziękuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jasne,że jak jest domowy chleb,to domowe masełko do niego obowiązkowo być musi.
    Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  12. Właśnie w misce jak na drożdżach rośnie kolejny chleb - z rana będzie pieczenie - tym razem z suszonymi pomidorami:)

    OdpowiedzUsuń

Ona i On dziękują za Twój apetyt na komentarz i życzą smacznego!